Bert Cartoons
Parkweg 19p
2585JH Den Haag
Telefoon 0622 451 280
E-mail bertcartoons@gmail.com

Bert Schoolderman  geboren in het dorp Haaksbergen. Al tijdens zijn schooltijd krabbelde hij er wat af. Het natekenen van voetbalplaatjes van Dick Bruynestein was zijn favoriete bezigheid. Vandaar dat er ongetwijfeld wat bekende stijlen van Dick te herkennen zijn in het werk van Bert. Al snel volgden "echte" karikaturen, tekeningen, cartoons, ontwerpen voor folders, etc

Reeds op 16  jarige leeftijd werden Berts karikaturen in de krant geplaatst. Het tekenen bleef een hobby. Eenmaal leraar geworden bleef Bert voor kranten tekenen en ook trad hij op bij feesten, autoshows,bruiloften e.d. door het hele land. Verder illustreerde hij vele (ook onderwijs)boeken en werkte voor kranten. En zo is de uit de hand gelopen hobby een beroep  geworden. Bert beoefent het tekenwerk tegenwoordig volledig beroepsmatig en heeft het onderwijs achter zich gelaten.
 
Vele opdrachten komen via internet. Dit zowel voor bedrijven als particulieren. Het kan dan gaan om karikaturen, maar ook om cartoons, ontwerpen voor folders, aankondigingen,boekillustraties ,logo`s, trouwkaarten, geboortekaarten  enz....

Foto`s worden verzonden en in overleg maakt Bert er dan een karikatuur van in kleur of zwart-wit. Binnen enkele dagen kan de tekening dan al in de bus liggen of per mail verzonden zijn. Hij behoort ongetwijfeld tot de goedkoopste karikaturisten van Nederland!
 
Als sneltekenaar op locatie tekent Bert een karikatuur in 5 minuten. De tekening kan in kleur of zwart-wit gemaakt worden met Copic-stiften. Hierbij wordt ook de hobby getekend.
 
Sneltekenaar betekent niet dat het thuiswerk ook snel gaat.Hier wordt digitaal en op papier tot in elk detail gewerkt.